Sekreterarservice

Behöver ditt företag någon som agerar som spindeln i nätet, som är bra på administration och är ordningsam. Då ska ni söka efter en sekreterarservice till hjälp med det ni behöver. Sekreterarservice är ett företag som erbjuder administrativa tjänster och som är till för att hjälpa företag med sina sekreterartjänster på samma sätt som en vanlig sekreterare. Det finns sekreterarservice som agerar som konsulter på plats och det finns sekreterarservice som agerar på distans genom att hjälpa kunderna via Internet och telefon.

Sekreterarservice på distans fungerar som den vanliga sekreteraren men innebär flera olika fördelar mot sekreteraren på plats. En av dem stora fördelarna med en sekreterare på distans är att man inte behöver stå för arbetsplats vilket minskar lokalkostnaderna. En sekreterare på distans har även fördelen att de kan arbeta var de än befinner sig vilket gör att frånvaron inte blir lika påtaglig som vid en anställning utan arbetet kan hela tiden vara med på resor och liknande. Andra fördelar är att företaget inte behöver stå för:

• Personalkostnaderna
• Kostnader för försäkringar, semesterersättning, sociala avgifter.
• Frånvarodagar som följd av sjukdom eller vård av barn.
• Ingen kostnad för ”dötid” såsom fikaraster och luncher
• Kontorsmaterial
• Med mera

De arbetsuppgifterna som ingår när man anlitar en sekreterarservice är i stort sett de samma som en vanlig sekreterare erbjuder men här har du som företagare större möjlighet att välja om du vill ha hjälp med flera saker eller kanske bara någon speciell tjänst utan att det ska kosta er framkörning och liknande. Sekreterarservice företag kan därför vara ett bra val som substitut till sekreteraren på kontoret istället för att anställa någon på hel eller deltid när det
endast är något som behövs för tillfället. Det kan även vara bra att anlita en sekreterarservice som istället för en vikarie vid frånvaro eller om kompetensen inte finns för en viss tjänst som ska utföras.

Skribent:

Denna skribent har skrivit 3 artiklar. Mer information om skribenten kommer snart.

Fler artiklar av ‘Företagande & Marknadsföring’