Ge belysningen i din butik uppmärksamhet

Belysningen i din butik är en mycket viktig del för att lyckas med försäljningen. Många förstår inte riktigt belysningens betydelse för att attrahera kunder och att den kan vara skillnaden mellan succé och fiasko för butiken. Om butiken är för mörk kommer inte kunderna att kunna utforska varorna tillräckligt och de går förbi varor som de annars skulle köpt. Oandrasidan om butiken är för ljus, det finns en bländning eller ljuset är obehagligt på andra sätt kommer kunderna att lämna butiken snabbt.

Ett sätt att skapa bra butiksbelysning är att ta efter gallerier och museum. Besök ett antal och samla idéer. Gallerier och museum har belysningar riktade rakt mot de utställda föremålen och samma belysningsstrategi kan du ta efter i din butik. Denna typ av belysning kallas accent belysning och skall vara ljus och tydlig. Ibland kan man ha lägre nivåer på allmänbelysningen om accentbelysning är riktigt effektiv. Du kan också fånga kundens uppmärksamhet för speciella varor genom att belysa dem extra eller använda en lite annorlunda ljusfärg. Fler tips

Du kan även använda dekorationsbelysning i din butik. Till exempel en rad med små lampor som ramar in ett skyltfönster eller utsprida dekorationsbelysningar i butiken. Sådana utsmyckningar är inte bara vackra att titta på utan fångar också kundens uppmärksamhet. Olika typer av LED belysning är perfekt för dekorationsbelysning, då LED armaturerna kan vara väldigt flexibla och små. (Exempel) Färgade spotlights som rör sig på golvet eller väggar kan också vara ett sätt att skapa en levande rolig miljö i butiken. Du bör experimentera med olika typer av dekorativ belysning för att skapa rätt känsla. Det gäller dock att vara lite försiktig så det inte blir för mycket och man irriterar kunden.

Var alltid noggrann med att städa och torka av alla dina armaturer då och då. Smuts skapar skuggor och gör att armaturer ger sämre ljus.

Se din butiksbelysning som en bra investering. Om du spenderar tillräckligt på effektiv kvalitetsbelysning så kommer denna att hålla länge och spara mycket energi. Du bör också överväga att anlita en professionell ljusdesigner som kan se till att du maximalt utnyttjar din golvyta och som ser till att du skapar en attraktiv belysning för dina kunder och din personal.

Skribent:

Denna skribent har skrivit 2 artiklar. Mer information om skribenten kommer snart.

Fler artiklar av ‘Okategoriserade’